01.03.2022

Ar faktoringas tarptautiniame transporte atsiperka?

Mokėjimų laukimas ir investavimas į plėtrą

Ar faktoringas tarptautiniame transporte atsiperka?

„Faktoringas“ yra vienas iš tų žodžių, į kuriuos kai kurie verslininkai reaguoja su tam tikru nepasitikėjimu. Ar tikrai yra ko bijoti? TIMOCOM manome, kad ne. Todėl bendradarbiaudami su „JITpay“ įmone savo klientams suteikėme galimybę nuo Krovinių biržos lygio užsisakyti faktoringą, kuris garantuoja patikimą ir greitą atsiskaitymą už atliktą transportą bei leidžia gerokai supaprastinti formalumus. Tai apima iki 98% mūsų „Smart Logistics“ sistemos krovinių pasiūlymų. Paslaugos kaštai yra maži ir prasideda nuo 1,99% krovinio kainos. 

Neabejotinas faktoringo privalumas yra greitas sąskaitos faktūros apmokėjimas, ypač terminams, viršijantiems 60 dienų. Tokių, deja, pasitaiko labai dažnai, o juk finansinis likvidumas yra transporto įmonių, ir ne tik, veikimo pagrindas. – Lidia Schayer, LUTEK-TRANS

Viskas prasideda nuo pamatų...

LUTEK-TRANS yra transporto ir logistikos įmonė, turinti dešimties metų patirtį rinkoje. Įmonė specializuojasi eksportu, importu ir kabotažu visoje Europoje.  Sistemingai besiplečiantį sunkvežimių parką galima atpažinti iš tolo dėl būdingos raudonos spalvos su matomu baltu logotipu. Be buveinės Lenkijoje, įmonė taip pat turi dinamiškai veikiantį filialą Berlyne (TC ID 388693).

„Esame rinkoje 10 metų, daugiausia dėl mūsų pačių ryžto, nes tai ne visada buvo lengva“, – prisipažįsta Lidia Schayer,viena iš įmonės įkūrėju. – „Norint išlikti versle, būtina nuolatinė plėtra, todėl nuolat plečiame pasiūlą ir investuojame į naujas transporto priemones“.

Tačiau tai būtų neįmanoma, jei įmonės politika nebūtų statoma ant tvirtų pamatų. Lidia Schayer išvardija du iš jų. „Visų pirma, turime puikią komandą, kuri padeda mums augti. Be to, daug dėmesio skiriame kelių eismo saugumui ir ne tik. Todėl prekes pristatome visas ir laiku, o tai užtikrina nuolatinių klientų išlaikymą. Dauguma tų, kurie bent kartą pasinaudojo mūsų paslaugomis, su mumis lieka nuolat“.

… o baigiasi pinigais

LUTEK-TRANS savininkai turi aiškiai apibrėžtus tikslus.

„Norime rūpintis klientu, būti rekomenduotina įmone ir atlikti savo darbą kuo geriau, nes tai reiškia patikimus rangovus ir žada gerą bendradarbiavimą ateityje“, – teigia Lidia Schayer.

Vienas iš žingsnių siekiant šių tikslų dabar yra naujų vilkikų pirkimas, o tai taip pat nemenkas iššūkis. Parko išplėtimas padeda padidinti pelną, tačiau taip pat generuoja išlaidas. Norint išlaikyti augantį transporto priemonių skaičių, taip pat investuoti į naujas, būtinas finansinis likvidumas. Rizika jį prarasti dažnai pas verslininkus sukelia nemigą. Nepadeda čia ir ilgi mokėjimo terminai, kurie transporte dažnai siekia iki 90 dienų. Trijų mėnesių laukimas apmokėjimo už įvykdytą užsakymą gali pakenkti jūsų nervams ir piniginei. Norint to išvengti, daugelis subjektų nusprendžia pasinaudoti išoriniu finansavimu – tuo ir yra faktoringas, kuris bendradarbiavimo su „JITpay“ dėka leidžia TIMOCOM klientams naudotis ir iš Transporto užsakymų lygio „Smart Logistics“ sistemoje.

Kam maršrutas, tam ir greitas mokėjimas

LUTEK-TRANS savo nuotykius su faktoringu pradėjo 2020 m., nusprendus pasinaudoti „JITpay“ paslaugomis. Į klausimus apie šio sprendimo privalumus Lidia Schayer trumpai atsako:

- Neabejotinas faktoringo privalumas yra greitas sąskaitos faktūros apmokėjimas, ypač terminams, viršijantiems 60 dienų. Tokių, deja, pasitaiko labai dažnai, o juk finansinis likvidumas yra transporto įmonių, ir ne tik, veikimo pagrindas. Faktoringas padeda išlaikyti jį mažais kaštais.

LUTEK-TRANS, „JITpay“ ir TIMOCOM - faktoringas praktikoje

Išorinio finansavimo formos dažnai kelia nepasitikėjimą dėl jų sukeliamų išlaidų, įgyvendinimo laiko ir formalumų apimties. Todėl svarbu išanalizuoti galimų sprendimų privalumus ir trūkumus ir atitinkamai pasirinkti geriausią. Vežėjui iš Gožuvo bendradarbiavimas su TIMOCOM ir „JITpay“ reiškia galimybę vienoje vietoje naudoti du patikrintus sprendimus.

„LUTEK-TRANS yra TIMOCOM klientas nuo 2013 metų. „JITpay“ faktoringo prieinamumas iš Krovinių biržos yra dar vienas žingsnis siekiant sustiprinti šį bendradarbiavimą“, – aiškina Agnieszka Szcześniak, TIMOCOM klientų aptarnavimo specialistė, – „Įmonė LUTEK-TRANS yra labai atvira naujovėms, todėl labai noriai dalyvavo išbandant naują mūsų Sistemoje pasiekiamą finansinį sprendimą, nors faktoringą jau naudojo kitais būdais. Tai puikus abipusiai naudingos situacijos pavyzdys: klientas greitai surenka lėšas tolesniems užsakymams ir investicijoms įgyvendinti, o mes gauname vertingų atsiliepimų, leidžiančių optimizuoti savo darbą“.

Jai pritaria Paulina Błoszyk,  LUTEK-TRANS logistikos vadovė.

- „Aktyviai naudojame „JITPay“ faktoringą per TIMOCOM sistemą ir esame juo labai patenkinti. Su „JITPay“ dirbame beveik nuo jų veiklos pradžios, o dabar, bendradarbiavimo su TIMOCOM dėka, turime dar geresnes finansines sąlygas. Be to, kas mums labai svarbu, tokiu būdu apribojame administracinę veiklą iki minimumo“.

„Naujų krovinių paieškai sistemingai naudojame TIMOCOM biržą. Tai mums taip pat šaltinis, kurio dėka įgyjame naujų verslo partnerių“, – apibendrina Lidia Schayer. – „Kita vertus, „JITpay“ faktoringo prieinamumas iš biržos lygio reiškia, kad vienoje vietoje gauname patikrintų rangovų duomenų bazę ir greitą apmokėjimą už tam tikrą transporto užsakymą.“.

Darbas be iššūkių būtų nuobodus

Darbas transporte nėra lengvas. Turite turėti galvą ant sprando, o akis - aplink galvą, kaip sako gerai žinomi posakiai. Reiklūs rangovai ir nenuspėjamos situacijos kelyje kainuoja daug streso tiek vairuotojui, tiek vežėjui. Todėl dar svarbiau yra optimizuoti darbą, kuris leis nesijaudinti dėl to, kas nebūtina, ir pasitenkinimą patirti iš to, ką mokate geriausiai.

„Mano darbe labiausiai patinka tai, kad šiame versle negalima nuobodžiauti, kiekviena diena atneša kažką naujo: naujos patirties, naujų iššūkių, susijusių su transportu ir kontaktu su žmonėmis“, – pabrėžia Lidia Schayer. – „Taip pat būtina gera įgula. Jei kas nors myli savo darbą, tai reiškia sėkmę, įmonės plėtrą ir abiejų pusių pasitenkinimą... tai ir yra transportas!“.

Atsisiųsti pranešimą spaudai
Į viršų